Bravissimo Agency

På gång

Nyfiken på oss och vad vi gör? Med vårt nyhetsbrev är du alltid uppdaterad. Anmäl dig här.

Frida Lundin - Bravissimo
1 Okt

Frida Lundin studerar till webbanalytiker vid Medieinstitutet i Malmö och har valt allt förlägga sin praktik hos oss på Bravissimo, det är vi glada för. Här kommer hon att lära sig mer om analys, digitala medier och allt annat en webbanalytiker behöver kunna. Frida kommer att vara hos oss i tio veckor.

Nominerade till Svenska Publishingpriset och Svenska Designpriset
28 Aug

Fjolåret var ett händelserikt år för Bravissimo, med två andraplatser i Svenska Publishingpriset, en tredjeplats i Svenska Designpriset och en tredjeplats i Årets Byrå Sverige. Nu kan vi stolt meddela att vi har nominerats till Svenska Designpriset 2019 och i hela tre kategorier av Svenska Publishingpriset 2019. Tillsammans med våra kunder Svensk Betong, Älmhults kommun och NA Altanglas har vi lyckats ta fram kommunikationslösningar som uppmärksammas i branschen. Stort tack för goda samarbeten!

Läs artikel från Lokaltidningen
Läs artikel från Kristianstadsbladet

Nomineringar Svenska Publishingpriset 2019
Betongärhållbart.se på uppdrag av Svensk Betong i kategorin ”Informationssajter”.
Altanglas.se på uppdrag av NA Altanglas i kategorin ”Sajter som marknadsför produkter”.
Välkommen till Älmhult på uppdrag av Älmhults kommun i kategorin ”Filmer som marknadsför destinationer – besökare”.

Nominering Svenska Designpriset 2019
Betongärhållbart.se på uppdrag av Svensk Betong i kategorin 2Ab – ”Information – Digital”.

Applikation - Knauf Danogips
14 Aug

Knauf Danogips producerar bland annat stora volymer av gipsskivor. Varje dag passerar lastbilar fabriken i Åhus för lossning och lastning. En viktig del i logistikprocessen är att chaufförerna delges instruktioner kring säkerhet och arbetsgång vid besöket hos Knauf. Tidigare lät man chauffören läsa igenom en broschyr med villkor som sedan signerades för hand innan nödvändiga dokument gavs ut. Men med förare från olika länder och inte sällan med begränsade språkkunskaper fanns en risk att informationen missuppfattades eller förbisågs. Knauf Danogips ville kunna säkerställa att alla chaufförer verkligen tagit till sig informationen. Vi fick i uppdrag att hitta en lösning.

Utmaningen kändes till en början klurig. Hur säkerställer vi att exempelvis en stressad chaufför som enbart talar ryska faktiskt tar till sig av instruktionerna? Vi behövde ta fram något som övervinner språkbarriärer men utan att ta alltför mycket tid från chaufförerna… Kan man göra något så viktigt som säkerhet till något enkelt?

Lösningen var att digitalisera hela processen. Vi skapade en användarvänlig applikation med språkversioner på svenska, engelska, tyska, polska och ryska. Det första chauffören möts av vid ankomst till fabriken idag är en stor pekskärm. I några få, enkla steg kan chauffören läsa om säkerheten och arbetsgången på sitt modersmål. För att kunna få sina dokument utskrivna måste chauffören ha läst och godkänt samtliga steg i applikationen.

Resultatet har blivit att både chaufförer och Knauf Danogips själva upplever att det administrativa arbetet har blivit avsevärt mycket mer effektivt. Och kanske det viktigaste av allt, fabriken i Åhus har blivit en säkrare plats.

Laddar fler

Kontakt

Vi skapar kommunikation och digitala lösningar som gör skillnad.
Fyll i om du vill bli kontaktad av oss via telefon eller e-post:

Jag godkänner att Bravissimo sparar information om mig. Läs mer här.

TACK

Vi har tagit emot dina uppgifter och kommer att kontakta dig så fort vi har möjlighet.