Apputveckling - Bravissimo

Apputveckling

I takt med att användandet av mobiltelefoner och surfplattor ökar blir det allt viktigare för företag att tänka mobilt. Mobilappar är ett populärt och effektivt verktyg för att förmedla ett mervärde till sina kunder.

Vi erbjuder professionell applikationsutveckling som förenar användarvänlig design med funktionalitet. Hos oss kan du få hjälp med strategi, design, produktion, tester och uppläggning av iPhone, iPad och Android-applikationer samt hybrid- och webbapplikationer. Vi bygger också kopplingar så att data skickas effektivt och säkert från exempelvis din befintliga webbplats och databas eller kopplingar till sociala medier och andra API:er. Vi är med dig i hela utvecklingsprocessen, från koncept och design till färdig applikation.

Det finns i dagsläget tre olika sätt att bygga mobila applikationer, därför är det viktigt att välja rätt typ som passar just ditt behov. Här beskriver vi kortfattat de olika apparna:

Native-app

En native-app är byggd mot en specifik plattform, exempelvis iOS eller Android. Det innebär att appen endast är körbar mot plattformen som den är designad och utvecklad för. Här finns ett naturligt stöd för offlineläge och tillgång till alla olika hårdvarufunktioner såsom kamera eller mikrofon.

Främsta fördelar:

  • Bästa möjligheten att bygga en app med avancerade funktioner, exempelvis en app som behöver kamerafunktion.
  • Snabb access till mobilens data och hårdvara
  • Kräver ingen internetuppkoppling om all data finns nedladdat internt
  • Marknadsförs och blir sökbar i App Store och Google Play

Webbapp

En mobil webbapp innebär, till skillnad från en native-app, att applikationen i grunden är avsedd att kunna köras i webbläsaren och är i sig inte plattformsberoende. En webbapp har hög utvecklingstakt eftersom endast en kodbas används för flera plattformar. Att kunna köra sin applikation i webbläsaren har flera fördelar.

Främsta fördelar:

  • Plattformsoberoende
  • Snabbare utvecklingstid
  • Ändringar och uppdateringar slår igenom direkt
  • Användarna slipper att först ladda ner appen, de kan istället nå den enkelt via en webbadress eller ikon på hemskärmen

Hybridapp

En hybridapp är enkelt sett en webbapp som körs genom paketering i ett programskal som en installerad native-app. Paketeringen måste göras för varje plattform som appen ska installeras på och möjliggör för appen att använda vissa av plattformens hårdvarufunktioner. Man installerar och startar hybridappen på sin enhet som sedan direkt ger sig ut på internet för att läsa in data som webbappen gör.

Främsta fördelar:

  • Webbappens fördelar
  • Native-appens fördelar vad gäller marknadsföring och sökbarhet på Google Play

Bravissimo Kristianstad

Kundreferens

Eftersom alla kunder är unika är behoven olika. Vad vi på Bravissimo kan tillföra hör du kanske allra bäst från de som har erfarenhet av att arbeta med oss - våra kunder. Henrik Fröberg, VD på Kristianstad Arenabolag, berättar om samarbetet med Bravissimo.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om vår apputveckling eller få en kostnadsfri offert? Vänligen kontakta:

Oscar Wilhelmsson

Verksamhetsansv. Ronneby, Projektledare, Webbstrateg
0708-85 76 67 / oscar@bravissimo.se

Christian Andersson

Verksamhetsansv. Kristianstad och Lund, Projektledare, Webbstrateg
0708-58 82 88 / christian@bravissimo.se

Kom i form

Vi hjälper dig att hitta de bästa lösningarna för att ditt företag ska komma i form.
Fyll i om du vill bli kontaktad av oss via telefon eller e-post: